HTML

A nap vicce

Panka blogja:)

Eredetileg irodalmi blognak indult, ezért találhatóak az elején "irodalmi bejegyzések". Mivel most már nem kell ilyet írnunk, inkább magánéleti blog lett belőle. Életem darabkái, életképek.:)

HASIZOMEDZÉS! ;)

A nap vicce

Utolsó kommentek

Indavideó

Apokrif, alias nyelvtan hf

2009.11.18. 19:12 pankablogja

 

Példázat a kisfiúról, aki elvesztette a kesztyűjét

 
 
Amikor nagy sokaság gyűlt össze azok közül is, akik városról városra csatlakoztak hozzá, ezt mondta nekik példázatban: Élt egyszer egy kisfiú. Egy borús, szürke őszi napon a kesztyűjével a zsebében sétált haza az iskolából, gondolataiba mélyedve. Azon agyalt, hogyan fogja megoldani a matematika házi feladatát, hiszen egy betűt nem értett belőle. Rótta az utcahosszokat, annyiszor tette már meg ezt az utat, hogy automatikusan kanyarodott a sarkoknál. Így észre sem vette, hogy a fél pár kesztyűje kipottyant a zsebéből. Hazaérve döbbent rá a veszteségre. Nagyon szomorú lett, mert közel állt a szívéhez a kesztyű. A kisfiú keserves sírásra fakadt, csak édesanyja vigasztaló szava tudta valamelyest megnyugtatni. Bizony-bizony mondom néktek: Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak.
Ekkor megkérdezték tőle tanítványai, hogy mit jelent ez a példázat. Ő ezt mondotta: Nektek megadatott, hogy értsétek az Isten országa titkait, de a többieknek példázatokban adatik, hogy akik látnak, ne lássanak, és akik hallanak, ne értsenek. A példázat pedig ezt jelenti: Nem az a boldog, akinek sok pénze van, vagy gazdag. Hanem az, aki becsülni tudja az apró örömöket is az életben, mint például azt, hogy megvigasztalják.
 

Péntekre nyelvtanlecke. Gondoltam fölrakom, ugyanis béna voltam és nem a házifüzetbe írtam, így nem tudnám beadni, ha kell.
A műben(?) megfigyelhető egy  Akakij Akakijevics párhuzam. Egyébként A magvető példázatának felhasználásával készült. Plusz a Hegyi Beszédével.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pankablogja.blog.hu/api/trackback/id/tr801534988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzösziHusííí 2009.11.18. 23:33:39

aztamindenit :O eszméletlen jó!!!
és első^^

oFő 2009.11.19. 13:42:52

az az Ivan Iljics-párhuzam, hogy a kisfiú mindaddig nem figyelt az élet fontos dolgaira, amíg el nem vesztette a kesztyűjét, és ezáltal ráébredt arra, hogy mik is az igazi értékek az életben?
túlmagyaráztam? egyébként remek nyelvtanházi, de remélem, a holnapinak a megoldását nem teszed majd ki a blogodra.

pankablogja 2009.11.20. 15:06:52

ööö hátszóval én akakij akakijevicset írtam, biztos a gép javította át ivan iljicsre:) kijavítom:)
30szinonímát a hülyére? majd meglátjuk...
süti beállítások módosítása