HTML

A nap vicce

Panka blogja:)

Eredetileg irodalmi blognak indult, ezért találhatóak az elején "irodalmi bejegyzések". Mivel most már nem kell ilyet írnunk, inkább magánéleti blog lett belőle. Életem darabkái, életképek.:)

HASIZOMEDZÉS! ;)

A nap vicce

Utolsó kommentek

Indavideó

Verlaine: Őszi chanson

2009.10.26. 20:22 pankablogja

A vers alaphelyzete szerint ősz van, a lírai én beteg, s várja a halált, hiszen az élet úgyis csak egy „átmeneti állapot”. Azonosítja magát a lehulló levelekkel, hiszen vele is így fog majd játszani egy nagyobb erő. De életünk tényleg csak egy átmeneti állapot?
Az életünk valahonnan valahova tart. Nem tart örökké abban a formában, amit naponta tapasztalunk. Tehát egy bizonyos szemszögből nézve tényleg egy átmeneti állapot.
Az élet egy utazás. De nem egy szimpla nyaralás, vagy országjárás, hanem egy olyan országjárás, mely közben a jellemünk, személyiségünk folyamatosan változik. Majd ennek az utazásnak is vége lesz egyszer. De úgy gondolom, hogy itt nem a cél fontos. Hanem a start és a cél közötti „átmeneti állapot”. A születés és halál közötti időszak, amikor rá kell jönnünk, hogy mi a feladatunk ezen a világon. S ezt a küldetést teljesítenünk kell. És ha készen vagyunk, valahová tovább megyünk…

 
Találtam egy megfogalmazást az életre. Bár nem tartozik feltétlenül ide, de azért leírom: Az élet nemi úton terjedő fertőzés, mely 100%-ban halállal végződik.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pankablogja.blog.hu/api/trackback/id/tr311477218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oFő 2009.10.27. 21:35:41

tényleg nem tartozik feltétlenül oda...
szépek lettek a bejegyzésed színei: nagyon ősziek. igazi Gesamtkunstwerk: színek és gondolatok szinesztéziája. szerintem maga Verlaine sem gondolta volna, hogy valaki ennyire mélyen elemzi majd a chansonját.

pankablogja 2009.10.27. 21:44:24

igen, a cél az volt... ha már a bejegyzés tartalma nem túl jó, legalább a megjelenítés...
azt hiszem, kezdek kimerülni a halál témát illetően...

oFő 2009.10.28. 16:30:18

de hiszen nem is a halálról írtál, hanem az életről! különben is, semmi baj a bejegyzéssel, sőt. fenntartom, hogy Gesamtkunstwerk.

SzösziHusííí 2009.11.01. 17:03:31

jéé pont ezt írtam a Dögnél kommentbe..XD háh ez jó!!
"Az élet csupán egy átmeneti kór, amit gyógyít a halál, ez csak erről szól" - by Halott menyasszony. Jó film, ez jutott eszembe a bejeygzésről, de ez persze nem minden nézőpontból igaz..
süti beállítások módosítása