HTML

A nap vicce

Panka blogja:)

Eredetileg irodalmi blognak indult, ezért találhatóak az elején "irodalmi bejegyzések". Mivel most már nem kell ilyet írnunk, inkább magánéleti blog lett belőle. Életem darabkái, életképek.:)

HASIZOMEDZÉS! ;)

A nap vicce

Utolsó kommentek

Indavideó

Babits Mihály: Jónás könyve

2010.04.17. 17:34 pankablogja

Na igen. Ez már tetszett. Valószínűleg azért, mert a Bibliában is Jónás könyve a kedvencem. És apa megírta Jónás történetéhez a dalszöveget, a 161. dicséret dallamára. Mellesleg erről tartottam kiselőadást kilencedikben (azon az órán találkoztam először a GO-tanárnővel), és tavaly meg órát tartottam a kilencedikeseknek. Most, hogy órán összehasonlítottuk a két Jónás könyvet, van egy olyan érzésem, hogy apa mindkettőt ismerte, mindkettőt felhasználva írta meg a szöveget. Majd megkérdezem.
Az órán azt mondtuk, hogy ez tulajdonképpen Babitsnak egy önéletrajza a személyes kötődések miatt. Lehet. Bár nekem nem ez jutott róla először eszembe. Hanem az, hogy azért dolgozott fel újra egy ilyen ismert történetet, mert nem lehet elégszer hangoztatni az embereknek, hogy hiába akarnak menekülni Isten elől, nem fog sikerülni nekik. Ha Istennek valami terve van velünk, azt úgyis végre fogja hajtani. (igen, erre is van egy személyes példám: apának esze ágában sem volt teológiára menni, aztán mégis…) Isten elől nem lehet csak úgy elbújni. Istennek nem lehet csak úgy ellentmondani. Ezért Isten.
Szóval nekem ez most kifejezetten tetszik. Közel áll hozzám a nyelvezte meg a mondanivalója, nem utolsósorban a stílusa is, és még nem is vers. 5-ös. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pankablogja.blog.hu/api/trackback/id/tr371929699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása