HTML

A nap vicce

Panka blogja:)

Eredetileg irodalmi blognak indult, ezért találhatóak az elején "irodalmi bejegyzések". Mivel most már nem kell ilyet írnunk, inkább magánéleti blog lett belőle. Életem darabkái, életképek.:)

HASIZOMEDZÉS! ;)

A nap vicce

Utolsó kommentek

Indavideó

Rimbaud: A részeg hajó

2009.10.30. 21:35 pankablogja

A részeg hajó c. versben a lírai én a hajóval azonosítja önmagát. A hajó meséli el életét. Kereskedőhajóként kezdte pályafutását (vagy inkább pályahajózását?), a folyón vontatják a tenger felé, azonban vontatóit megölik. Így magára marad, tulajdonképpen teljesen szabadnak érzi magát.
Sokan vagyunk így: miután kikerülünk szüleink, az iskola által felállított korlátok közül, amint betöltjük 18. életévünket totálisan szabadnak érezzük magunkat. „Fejünkbe száll a szabadság”, s olykor bizony ennek negatív hatásai is lehetnek. A felelőtlen döntéseknek mindig megvannak a következményei.
Bizonyos dolgokat aztán nem lehet meg nem történné tenni. Egyetlenegyszer lehet jól, vagy rosszul megcsinálni. Ahogy az ismert szám is szól:Most vigyázz, hogy jól csináld, Mert a legapróbb hibád, Megbosszúlja önmagát.” Nem lehet visszatérni a gyermekkorba, s átélni újra azokat az élményeket, amiket anno. Nem tudunk visszamenni az időben és máshogy leélni az életünket. Egyszer megvolt az esély. Ja, hogy elbénáztad?! Az már a TE hibád, a TE felelősséged…
És nem biztos, hogy ilyenkor az a legjobb megoldás, hogy leönygyilkolod magad, vagy ha ezt nem mered tárt karokkal várod a halált, mert már az is jobb lenne… Igen, piszkos dolog tud lenni néha a lelkiismeret!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pankablogja.blog.hu/api/trackback/id/tr601487723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzösziHusííí 2009.11.01. 17:10:58

csak sajnos valakiknek hiába szól a lelkiismerete...

depi vagyok öngyi leszek xD
süti beállítások módosítása