HTML

A nap vicce

Panka blogja:)

Eredetileg irodalmi blognak indult, ezért találhatóak az elején "irodalmi bejegyzések". Mivel most már nem kell ilyet írnunk, inkább magánéleti blog lett belőle. Életem darabkái, életképek.:)

HASIZOMEDZÉS! ;)

A nap vicce

Utolsó kommentek

Indavideó

Baudelaire: Egy dög

2009.10.25. 22:09 pankablogja

Azt hiszem, ha valaki közölné velem, hogy egyszer én is úgy fogok kinézni, mint egy dög, lendületből vágnám pofon.
Pedig ha belegondolunk, egyszer mindenki meghal. (Legalábbis ez az általános tapasztalat…) Jó esetben vannak rokonaink, szeretteink, akik eltemetnek, utolsó utunkra kísérnek minket. Elég rossz érzés elképzelni, hogy (ki tudja mikor, előbb vagy utóbb de) egyszer én leszek az, akinek a koporsóját leengedik a sírgödörbe, aztán rám lapátolnak egy csomó földet…:( És akkor majd férgek, meg mindenféle undorító állatok eszik majd a testem… Elvileg olyan két hét – egy hónap múlva már csak csontok maradnak belőlem… (egy kis kitérés: a palást tizenhét év alatt se rohad el, tapasztalat…dédpapám). Vagyis tényleg olyan leszek, mint egy dög… (fúúj)
A versről könnyen össze tudom foglalni a véleményemet: érdekes. Érdekes, ahogyan Baudelaire a szépben látja a csúnyát, és ahogyan a csúnyában a szépetA halál az a dolog, amit egyszer mindenki meg fog tapasztalni, de szerintem erre nem kéne emlékeztetni az embereket, pláne nem egy randi kellős közepén… (ez olyan illúzióromboló).

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pankablogja.blog.hu/api/trackback/id/tr821474858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oFő 2009.10.29. 21:55:26

Baudelaire védelmére legyen mondva, hogy a randi után írta ezt a verset, nem közben (ha volt egyáltalán randi, ennyire nem néztem utána a keletkezéstörténetének). tényleg kezd úgy tűnni, hogy minden mű, amit idén veszünk, a halálról szól (pedig Rilke Nyolcadik duinói elégiáját diszkréten ki is hagytuk - ami nem szép dolog, mert eszetlen jó vers)... de talán az Archaikus Apolló-torzót tudom ehelyt jó szívvel ajánlani.
egyébként a magas művészet vajával kenegeted az olvasó lelkét az irodalmi bejegyzésekben. még sok ilyet!

pankablogja 2009.10.30. 08:24:48

igyekszem... próbálom minden nap bővíteni, több kevesebb sikerrel
de mindennap írok valami irodalmiast, tegnap ugyan nem blogot, de a beköszöntőnek is kész kellett volna már lennie...
meg egy diszkrét kritika az új egyen-blúzokhoz...

oFő 2009.10.30. 10:54:08

no, azokat még nem is láttam. előbb lesz publikus a kritika mint maga a blúz?
egyébként ti fiatalok úgyis mindenben szépek vagytok.

SzösziHusííí 2009.11.01. 16:58:59

az élet egy olyan szexuális úton terjedő halálos betegség.

dédapád? :O

amúgy tényleg elég magas szférákban vagy..:D hozzám képest legalábbis :D
süti beállítások módosítása