HTML

A nap vicce

Panka blogja:)

Eredetileg irodalmi blognak indult, ezért találhatóak az elején "irodalmi bejegyzések". Mivel most már nem kell ilyet írnunk, inkább magánéleti blog lett belőle. Életem darabkái, életképek.:)

HASIZOMEDZÉS! ;)

A nap vicce

Utolsó kommentek

Indavideó

Madách Imre: Az aradi sírra

2010.05.23. 17:38 pankablogja

Egy epigramma.

Nem néztetek erőst, hogy szolgáljátok,
Ki fényesen majd jutalmazni tud,
Akit szolgáltatok egy árva hon volt,
Im sírotokra emlékkő se jut.

 

 

 

1849. október 6. Arad. Kivégzések.
Madách ennek a gyászos napnak kívánt emléket állítani (gondolom). Hisz ő megélte. Ő átélte azt, amit mi csak a történelemkönyvekből tudunk.
Az aradi13 + még sok ember, aki ugyanott, ugyanakkor halt meg a hazáért; ők soha nem azt nézték, hogy kitől kaphatnának többet, szimplán Magyarország függetlenségéért harcoltak. És mi a jutalom ezért? Egy névtelen, jelöletlen kis sírhalom...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pankablogja.blog.hu/api/trackback/id/tr482025599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oFő 2010.06.01. 09:30:57

Pákozdon nagyon szép emlékművet emeltek nekik: kopjafákat, amelyekről le lehet olvasni, melyikőjüknek milyen rangja volt, hogy végezték ki, sőt egyebeket is, amiket elfelejtettem. megható volt.

kérdés, hogy bármilyen rehabilitáció, újratemetés, posztumusz békedíj javít-e azon a kegyetlenségen és igazságtalanságon, ami megtörtént. talán az utókor lelkiismeret-furdalása enyhül valamelyest...
süti beállítások módosítása